Актуелности - архива

Са доктором на ти!

Наш драги гост у Клубу за старе био је др Милош Урдов, специјалиста хигијене, који је тему "Основи правилне исхране и утицај фактора ризика из животне средине на здравље људи" представио на занимљив и едукативно пријемчив начин. Захваљујемо се доктору Урдову на интересантном предавању о овом важном јавно-здравственом питању и свеукупном приступу интересовањима наших корисника.Лични пратиоци деце са сметњама у развоју/инвалидутетом спремни за почетак нове школске године!


На наше велико задовољство данас су нашу установу посетили челни људи из Удружења правника социјалне заштите "Аргумент" и том приликом склопљен је Протокол о сарадњи који ће нам омогућити трајност сарадње и успешност покретања значајних правних иницијатива у систему социјалне заштите.

Радујемо се што уз себе имамо врсне правнике који уз дејство матичних центара за социјални рад и синергију са пружаоцима услуга социјалне заштите могу утицати на квалитет прописа и крајње исходе социјалних политика.


Са доктором на ти!

Данас је наш драги гост био дерматолог др Никола Божовић. Имајући у виду значај ове гране медицине за наше кориснике тема је прилагођена старима и њиховим здравственим интересовањима, а наш/њихов Клуб је место у коме ће овакве теме бити део редовог програмског рада и надаље.

Следеће предавање најављујемо за уторак у 10х, а сутра у 11х имамо редовну декупаж радионицу. Шах клуб је активан од 12х сваког радног дана.

Добро нам дошли!


Наш Клуб ове недеље био је оплемењен добром енергијом и стваралаштвом. Кад се руке сложе, помеша младост и искуство, уз стручно вођење наше Горице Вујашанин, улепшавамо наизглед сасвим обичне предмете као што су тегле, кутије, флаше. Сигурни смо да су окупацине активности овог типа од значаја за наше кориснике да очувају своје мануелне вештине, подстакну креативност, док са друге стране јачамо групну динамику и уносимо новине у садржаје нашег Клуба чиме желимо да привучемо нове кориснике, а постојеће учинимо задовољнијим. За све информације како постати члан Клуба за старе, стојимо вам на располагању.

Будите слободни да нам се обратите уколико поседујете неку вештину и таленат који може оплеменити наш рад и учинити наше садржаје још сврсисходнијим.


Захваљујемо се д.о.о. „Мikomi Trading“ Ратина који је као друштвено одговорна компанија препознала наш рад и уручили нам донацију материјала који ће нам помоћи да унапредимо услове живота наших корисника социјалног становања у заштићеним условима на Берановцу.

https://mikomi.rs/

Наше програме можете подржати кроз различите врсте донација, услуга и на друге начине. За све информације о томе како можете постати наш сарадник и заједно са нама подстицати доброчинство и заједништво, будите слободни да нас позовете на 036/338770 или на мејл clugkv@mts.rs


Радионица декупажа и вредне руке наших корисница у Дневном центру за старе.


Волимо да видимо осмехе наших корисника, а данашњи су нам посебно драги, јер је данас дан оснивања Клуба за старе. Тим поводом окупили смо се да у веселој атмосфери, уз музику, песму и дружење славимо живот, добро здравље и заједништво које чини снагу нашег Клуба.

Видимо се у Дневном центру за старе на Берановцу.

Добродошли!


Представљање рада и надлежности установе Центра локалних услуга града Краљева.

Наша мисија је унапређење квалитета живота свих грађана/ки града Краљева развијањем ефикасног и целовитог система пружања социјалне заштите према мапираним потребама становништа.


Данас смо имали прилику да презентујемо рад установе на округлом столу намењеном информисању и заговарању права и потреба жена са инвалидитетом. Округли сто организован је од стране удружења "Царпе дием-Искористи дан" Краљево са усмерењима ка унапређењу сервиса подршке женама са инвалидитетом у нашем граду.

https://youtu.be/w78uoD5gB1A


Заједно са Црвеним крстом Краљево данас је обележен Међународни дан борбе против насиља над старима.

https://youtu.be/XRjaNHeCxc8


У оквиру циклуса предавања о менталном здрављу данас смо одржали још једно интересантно предавање у Клубу за старе на Берановцу на тему анксиозности. Наш гост и овај пут био је сјајни Петар Јекнић, гешталт психотерапеут и психолог из Краљева, који је анимирао нашу унутрашњу реалност и окупирао нашу пажњу на пријемчив и занимљив начин.

С обзиром на то да је наш Клуб данас био пун знатижељних посетилаца, верујемо да је ова активност врло значајна за наше најстарије кориснике, да побуђује њихову радозналост и жељу да се промисле о важним егзистенцијалним питањима. Радујемо се новим сусретима и новим темама.Активности услуге помоћ у кући усмерене су ка одржању и унапређењу квалитета живота корисника чијом се реализацијом обезбеђује одговарајућа нега и помоћ у следећим областима подршке:

1. Помоћ у обезбеђивању исхране, која укључује по потреби: набавку намирница, обезбеђивање готових оброка, припрема лаких оброка, припрема освежавајућих напитака, помоћ при храњењу;

2. Помоћ у одржавању личне хигијене и хигијене стана, укључујући по потреби: помоћ при облачењу и свлачењу, обављању физиолошких потреба, умивању, купању, прању косе, чешљању, бријању, сечењу ноктију, прању и одржавању постељине, одеће и обуће, одржавању чистоће просторија, судова и уређаја у домаћинству;

3. Помоћ у загревању просторија, укључујући по потреби: ложење ватре, чишћење пећи, помоћ у набавци огрева;

4. Помоћ у задовољавању социјалних, културно-забавних и других потреба, укључујући: помоћ при кретању унутар и ван куће, набавку новина и књига, иницирање социјалних контаката и укључивање корисника у пригодне културне активности у јединици локалне самоуправе, старање о плаћању рачуна за електричну енергију, телефон, комуналије и сл.;

5. Посредовање у обезбеђивању различитих врста услуга, укључујући по потреби: посредовање у поправци водоводних, електричних и других инсталација, столарије, уређаја за домаћинство, кречење стана и друге услуге;

6. Набавку и надгледање узимања лекова и примену савета прописаних од стране квалификованих медицинских стручњака и одвођење на лекарске прегледе;


Мајске активности у Клубу за старе.

Наука годинама истражује утицај емоција на опше стање здравља. Према њиховим спознајама, позитивне емоције, мисли и ставови утичу на бржи опоравак од било које болести, утичу на бољи сан, смањују могућност прехладе. Захвалност, поштовање, љубав, разиграност, веселост, ведрина директно позитивно утичу на наше физичко здравље.

Вођени тим идејама месец мај био је богат садржајима за наше кориснике који су могли уживати у разноврсним радионицама, предавањима и дешавањима незаобилазно са песмом и игром, прославом рођендана и разменом свакодневних тема.

Трудили смо се да садржаји једнако подстичу социјално, духовно, физичко и психолошко здравље наших драгих корисника и сарадника који су својим доприносима учинили да Клуб буде омиљено место многих наших посетилаца.

Захваљујемо се Дому здравља Краљево и патронажним сестрама Ани Стефановић и Ивани Виријевић које сваке недеље обилазе наше кориснике, као и мед. сестри Тамари Лазаревић из компаније Audi vox на редовним прегледима слуха.

Велико задовољство и захвалност исказујемо психотерапеуту Петру Јекнићу на донацији предавања о стресу, Удружењу пензионера Краљево на донацији телевизора за наше просторије , ЈКП „Чистоћа“ на донацији цвећа иземље којом смо оплеменили наш простор и радно окупирали наше кориснике. Да не заборавимо захвалност телевизијама РТВКВ и телевизији Мелос које прате наша дешавања, а наши корисници воле њихове посете и јавне наступе чиме ојачавамо њихово заједништво и самопоуздање. Овим и другим активностима настојимо да код корисника очувамо припадност нашем Клубу, добру атмосферу и солидарност која постоји узајамно и међугенерацијски. Добродошли сте да будете део наше заједнице.

https://www.youtube.com/watch?v=m3-qesIQIwU&feature=youtu.be

Рад Клуба за старе можете подржати кроз различите врсте донација, услуга и на друге начине. За све информације можете нас контактирати на бр. телефона 0365150571, мејлом direktor.clu@mts.rs или непосредно у улици Зелена Гора 37а.


Програм подршке особама са инвалидитетом организујемо кроз пружање две врсте услуга: услуга лични пратилац намењена инклизији деце са сметњама у развоју/инвалидитетом и услуга персоналне асистенције намењеној одраслим, радно, образовно и друштвено укљученим особама са инвалидитетом. Обе услуге имају за циљ социјално укључивање и у раду обе услуге примењује се социјални приступ инвалидности. Више о услугама можете сазнати кроз искуства наших корисника и извршилаца на услугама садржаним у емисији РТВК "Једнаки". Будите слободни да нас контактирате за додатне информације.

Извор: Регионална телевизија Краљево.


Услуга помоћ у кући намењена је одраслим и старим лицима који имају ограничења физичких и/или психичких способности услед којих нису у стању да независно живе у својим домовима без редовне помоћи у активностима дневног живота, неге и надзора другог лица, при чему је породична подршка недовољна или није расположива. Услугу организује и пружа Центар локалних захтева града Краљева, док се захтев за остваривање права подноси Центру за социјални рад Краљево у насељу Моше Пијаде 26а.

Извор: ТВ МЕЛОС.


Уколико желите да упознате нове људе, промените рутину, изађете из куће, проширите видике и научите нешто ново, постанете комуникативнији, уживате у живим разговорима, онда је наш Клуб за старе право место за вас. Клуб за старе је градски сервис за пружање социјалних услуга на корист старијим суграђанима. Одликује га пријатан градски простор и пријатељска заједница за сениоре. У Клубу имате право: на активност, на сопствену логику мишљења, да изразите своје афинитете, на стваралаштво, на солидарност, на волонтирање…

Услуге доступне члановима Клуба су следеће: -дневни боравак који чланови користе у складу са својим потребама и ритмом; -организовање слободног времена (у клубовима се догађају прославе, изложбе, представе, чајанке, разноврсна предавања и гостовања стручњака из заједнице…); услуге социјалног рада и геронтолошко саветовалиште.

Добродошли сте!


Упознајте нашу геронтодомаћицу Сузану. Сузана је један од наших пружалаца услуге помоћ у кући којом се старијим лицима пружа подршка у задовољавању свакодневних животних потреба како би се унапредио или одржао квалитет живота у старијем животном добу, подржао боравак корисника у породици и непосредном окружењу и превенирао одлазак у институцију.

За више информација око права на услугу можете се обратити Центру локалних услуга града Краљева и/или Центру за социјални рад Краљево.


Захваљујемо се Регионалној телевизији Краљево на подршци у информисању грађана о активностима наше установе. У прилогу можете сазнати више о тренутном пословању Центра локалних услуга града Краљева.

Извор: Регионална телевизија Краљево.


Сагласни да је социјална заштита града Краљева довољно велика да прими квалитетне идеје и пројекте који унапређују статус наших корисника, сарадњом са ХО „Човекољубље“ настојимо да се умрежимо и подржимо једни друге на том заједничком задатку. Захваљујемо се сарадницима из ове важне хуманитарне организације на сарадњи и надамо се да ће наше партнерство бити за пример и позив другима да заједнички сарађујемо, те вам у том име стојимо на располагању.


Протоколом о сарадњи са удружењем Рома "Руке пријатељства" из Краљева настојимо да изградимо чврсте везе партнерства у заједничком циљу, унапређењу квалитета услуга социјалне заштите за кориснике ромске националности. Сматрамо да је укључивање корисника и њихових заступника из удружења значајно, јер нам је важно да програме градимо тимски, према потребама, да ослушкујемо њихове предлоге и друштвено изграђене стандарде живљења како би нас доживљавали као подршку и како бисмо ефикасније спроводили значајне социо-превентивне интервенције у заједници.

Центар локалних услуга је данас обогаћен за још једног сарадника на заједничкој мисији: услуге социјалне заштите по мери свих!


Посетили смо Центар за развој услуга социјалне заштите "Књегиња Љубица" у Крагујевцу са циљем упознавања организације и модела пружања услуга у надлежности ове нама сродне установе социјалне заштите, а једне од првих овог типа у Републици Србији. Центар има својство правног лица и од 10. новембра 2011. године реализује услуге за децу, одрасла и старија лица, у складу са Законом о социјалној заштити Републике Србије. Услуге Центра реализује тим стручних радника и сарадника који улажу огромне напоре како би се потребе корисника задовољиле у складу са постављеним стандардима услуга. О организацији услуга и служби унутар установе разговарали смо са директорком Центра и колегама, стручним радницима и сарадницима. https://kneginjaljubica.org.rs/#

У оквиру своје делатности центар „Кнегиња Љубица“ пружа следеће услуге: Саветовалиште за брак и породицу Помоћ и нега у кући за одрасле и старије особе Дневни боравак за старије особе Дневни боравак за децу из породица у ризику Прихватилиште за децу и младе Прихватилиште за жртве насиља у породици Дневни боравак за децу и младе са проблемом у понашању Овом приликом похађали смо едукацију "Изазови и искуства у пружању услуге смештај у прихватилиште" и тиме стекли важна сазнања у вези једне од недостајућих, а ургентно потребних услуга у мапи локалне социјалне политике нашег Града. Едукацију је организовала ХО "Човекољубље".


Сусрет са експертима и практичарима у социјалној политици од велике је важности за нашу установу, јер отвара простор за сарадњу и промишљање у правцу унапређења постојећих планова и програма рада. С тим у вези, захваљујемо се на размени господину Мирољубу Николићу, директору Caritas Šabac који као социо-хуманитарна организација пружају 4 нама сродне лиценциране услуге и организују рад 2 предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање. Удружени у знању и стеченом искуству, можемо учинити много више за социјалну заштиту наших градова, те верујемо да ће питања сарадње и умрежавања која смо отворили убрзо пронаћи своје одговоре у пракси и договореном протоколу о сарадњи.


Било нам је задовољство да се на позив Савеза удружења за помоћ особама са аутизмом https://autizam.org.rs/ придружимо скупу посвећеном промоцији услуга социјалне заштите и том приликом посетимо Шабац, у коме смо имали прилику да разговарамо о правима и услугама социјалне заштите у овој јединици локалне самоуправе. Захваљујући одличном гостопримству у Шапцу, посетили смо пружаоце услуга социјалне заштите предах смештај "Богдај", Установу за децу и младе "Шабац" и Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју. Исход овог скупа јесте квалитетна размена и промишљање о унапређењу права и услуга у нашим локалним заједницама, као и наставак сарадње и размене примера добре праксе надаље.


Узели смо учешће на Сајму запошљавања одржаном у Дому војске у Краљеву и том приликом презентовали могућности запошљавања у нашој установи.

Уколико сте заинтересовани за рад биографију можете донети у седиште установе у улици Зелена Гора 37а или на мејл clugkv@mts.rs где ћете и добити све потребне информације о услузи.


Ради подстицаја умрежавања, развијања партнерских односа и низа других активности подршке развоју услуга социјалне заштите у протеклом периоду, потписали смо протоколе о сарадњи са бројним установама и организацијама. Како је програм подршке особама са инвалидитетом један од наших највећих области рада, у просторијама наше установе данас је потписан протокол о сарадњи са председником Уније организација особа са инвалидитетом града Краљева, Ранком Вуковићем, и том приликом договорен је интензиван сараднички однос у циљу унапређења услуга намењених особама са инвалидитетом и оснаживању самих организација које брину о особама са инвалидитетом и њиховим породицима. У претходном периоду смо кроз засебне протоколе дефинисали сарадњу и партнерство и са чланицама Уније и то: Савезом слепих Краљево, Удружењем параплегичара Рашког округа, Удружењем мултипле склерозе Краљево, Друштвом за помоћ особама са дијабетесом, Удружењем дистрофичара Краљево-Рашки округ, Удружењем Carpe diem - Искористи дан, Краљевачким удружењем за помоћ особама са аутизмом, Основном организацијом глувих и наглувих Краљево и Удружењем бубрежних пацијената „Студеница“ Краљево.

Потписан је протокол о сарадњи и са СОС Дечијим селом Краљево, хуманитарном организацијом „Човекољубље“, Установом за пружање услуга социјалне заштите „Зрачак“ из Чачка, Удружењем церебралне и дечије парализе из Ивањице, Савезом удружења за помоћ особама са аутизмом Србије, УРДОР Врњачка Бања и многим другима. Истовремено, договорена је сарадња која ће бити предоточена у протоколе и са бројним другим организацијама и установама. Упућујемо позив и другим заинтересованим партнерима да на заједнички начин дефинишемо поља сарадње, развијамо партнерске односе и пројекте у заједници, градимо мрежу подршке и промовишемо вредности социјалног укључивања и равноправности. Центар локалних услуга града Краљева вам у то име стоји отворен за сарадњу.


У циљу поспешивања квалитета услуге Дневни центар за старе за наше кориснике 22.03.2023. организован је излет у манастир Тумане и манастир Нимник. Са ове активности наши корисници су се вратили пуни утисака, оплемењени сазнањима која су стекли и пријатељствима која су учврстили. Захваљујући лепом времену, песми и ведром расположењу, верујемо да ће у сећањима многих наших корисника овај излет остати у позитивним сликама, а нама запосленима у Центру локалних услуга града Краљева брига о квалитету живота наших старих подстрек и задатак да оваквих програма буде још више у наредном периоду.

manastirtumane.org/

У манастиру Нимник приређена је срдачна добродошлица и послужење за наше кориснике.

nimnik.usb.rs/cir
Дана 09.03.2023. године нашу установу, Центар локалних услуга града Краљева, представили смо студентима 4. године Одељења за социјалну политику и социјални рад Факултета политичких наука у Београду са могућностима за реализацију стручне праксе и упознавањем са радом и функционисањем исте. Факултет политичких наука у Београду има потенцијал да школује нове кадрове за рад у социјалној политици и социјалној заштити, док са друге стране Центар локалних услуга града Краљева представља значајно место за развој система социјалне заштите на локалном нивоу и унапређење знања и вештина студената и професионалаца, те је у том смислу сарадња ових актера од великог значаја.


Један дан у нашем Дневном центру за старе на Берановцу

Дневни центар за старе отворен је сваког дана од 08-16 часова. Намењен је старим лицима и њиховом социјалном укључивању. Додатне информације о услузи можете добити у Центру локалних услуга града Краљева на број телефона 036338770 или непосредно у Дневном центру у улици Првомајска бб.

Извор: РТВ КВ

Новинар: Ана Кекерић

Сниматељ: Иван Симовић


О пословању установе током 2022. године и статусу услуга социјалне заштите у надлежности Центра локалних услуга града Краљева, за РТВ Мелос, говорила је в.д. директора Милица Јелић.


У периоду од 16-18.01.2023. године у установи за пружање услуга социјалне заштите "Зрачак" у Чачку одржана је обука за услугу персоналне асистенције. Обуку су похађали запослени Центра локалних услуга града Краљева, као и потенцијални персонални асистенти чиме пружалац услуге персонална асистенција настоји да подигне квалитет рада на услузи, као и да одговори на изазове у пружању нових услуга корисницима и потреби унапређења постојећих.

Ова обука једна је у низу обука које су део плана стручног усавршавања запослених у Центру локалних услуга града Краљева. Надамо се да ћемо сталним усавршавањем одржати поверење наших садашњих и будићих корисника.


О ретроспективи пословања Центра локалних услуга града Краљева у 2022. години и плановима рада у 2023.године говорила је в.д. директора установе, Милица Јелић.
Одржана нова обука за личне пратиоце деце са сметњама у развоју/инвалидитетом.


У периоду од 10-12.01.2023. године у Дневном центру за децу са аутизмом у Краљеву одржана је обука за нове личне пратиоце чиме је ажурирана листа потенцијалних пружалаца услуге, а уједно су обуку прошли и новозапослени лични пратиоци. Намера пружаоца услуге је да кроз континуирано улагање у кадрове подиже квалитет рада и пружених услуга, а све у циљу постизања и одржања задовољства наших корисника услугама које користе у локалној заједници.Крајњи циљ реализовања ове обуке јесте оспособљавање учесника за пружање услуге лични пратилац детета засноване на поставкама социо-инклузивног модела усклађеног са минималним стандардима квалитета прописаним у социјалној заштити.Обуку је спровело Друштво за церебралну парализу Ивањица као акредитовани извођач обуке за услугу личног пратиоца и ово је прва у низу обука које ће бити спроведене током 2023. године.

Уколико сте заинтересовани за рад као лични пратилац деце са сметњама у развоју биографију можете донети у седиште установе у улици Зелена Гора 37а или на мејл clugkv@mts.rs где ћете и добити све потребне информације о услузи.
Време празника нас подсећа да сложни и удружени можемо пружити подршку тамо где је потребно. Захваљујући донацији Међународне хуманитарне организације "28.јун" у Центру локалних услуга додељени су новогодишњи пакетићи за више од 100 корисника услуга и том приликом организован је пригодан програм дружења и размене деце, родитеља, пратилаца и запослених у нашој установи. Оснажени овим осмесима и добром енергијом правимо планове за предстојећу нову годину.
Помоћ Roma Company Дневном центру за старе на Берановцу.Захваљујући донацији Roma Company, наши најстарији суграђани који слободно време проводе дружећи се и бавећи се разним забавним и другим активностима у Дневном центру за старе на Берановцу, имаће још лепши, чистији и уређенији простор.


Краљево је један од градова у којем Roma Company – ланац малопродајних и велепродајних објеката, који омогућавају да се на једном месту пронађе све за завршне радове у грађевинарству и уређење ентеријера – годинама послује са великим успехом, а опредељење компаније, од оснивања, јесте да кроз своје пословање помаже заједници у којој послује. У оквиру обележавања три деценије постојања компаније, представници Roma Company донирали су граду Краљеву материјал за потребе адаптације и сређивања просторија социјалних установа у оквиру Центра локалних услуга града Kраљева – поред Дневног центра за старе на Берановцу, и зграда социјалног становања у овом и у Борачком насељу.

Донацијом Roma Company обезбеђен је грађевински материјал за комплетно извођење радова за просторије укупне површине 2.500 метара квадратних које ће бити обојене и освежене, како би боравак свим корисницима ових установа био пријатнији и угоднији.

Примопредаји ове изузетно значајне донације присуствовали су градоначелник Краљева др Предраг Терзић, директор Центра локалних услуга Краљево Зоран Балтић, као и руководилац Дистрибутивног центра Roma Company у Краљеву Јовица Воштинић.


„Roma Company наставља дугогодишњу праксу друштвено одговорног пословања, кроз блиску сарадњу и улагање у локалну заједницу, пружајући помоћ тамо где је најпотребнија. Из тог разлога, одлучили смо да помогнемо Центру локалних услуга града Kраљева донацијом материјала. У години када обележавамо јубилеј, 30 година рада, остварићемо низ друштвено одговорних активности које за циљ имају помоћ свим локалним заједницама у којим послујемо“, истакао је руководилац краљевачког Дистрибутивног центра, поручивши да у наредном периоду у Kраљеву планирају и донацију Школи за основно и средње образовање „Иво Лола Рибар“, као и симболичну садњу 30 стабала на једној од локација у граду.


Директор Центра локалних услуга Краљево Зоран Балтић захвалио је руководству компаније на великој и вредној донацији, као и градоначелнику Kраљева, који је све ово омогућио, и начелнику Рашког управног округа, али и свим људима који помажу развоју ове установе.„Надам се да ће наши корисници бити задовољни након реализације донације. Мислим да ћемо на овај начин заиста помоћи својим корисницима да живе у лепшем и још чистијем окружењу“, изјавио је Балтић, па подсетио да је Центар управљач објеката на Берановцу – зграде социјалног становања где тренутно у 30 станова станују корисници односно Дневног центра за старе, кроз који на дневном нивоу прође око 50 најстаријих суграђана, и зграде социјалног становања у Борачком насељу, где корисници бораве у 20 станова.


Према речима градоначелника, Град је после донације Норвешке, која је изградила Норвешку кућу на Берановцу, у том објекту организовао амбуланту која служи за примарну здравствену заштиту свих мештана Берановца, Јовца, Кованлука, Метикоша, Драгосињаца, Kаменице. Ту се налази и пошта, а некада се налазила и мешовита група Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“. Ту је сада и простор у којем наши старији суграђани проводе слободно време.

„Уз помоћ предузећа Roma Company, које је обезбедило веома значајну донацију, Град ће побољшати услове за боравак у овом објекту и бринути о њему у годинама које следе, будући да је значајан за мештане Берановца и околних места“, изјавио је Терзић.Градоначелник је подсетио на то да је на Берановцу последњих неколико година много урађено – изграђен је објекат вртића Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“, за који је наш добротвор из Канаде Миломир Главчић издвојио читавих 200.000 евра, а преостали износ средстава до 60.000.000 динара обезбедио је град Kраљево из свог буџета. Уз помоћ средстава Министарства омладине и спорта изграђена је теретана на отвореном и трим стаза, а у току су завршни радови на изградњи нове зграде за избегла лица на Берановцу.


„Град је обезбедио средства у буџету за 2022. годину како бисмо изградили плато испред вртића и како би родитељи који довозе децу могли да паркирају возила, али и како бисмо могли да наставимо даљу изградњу и уређења простора. У буџету за 2022. годину обезбедили смо и средства за пројектовање фискултурне сале у издвојеном одељењу Основне школе „Вук Караџић“ на Берановцу, јер је ово једна од ретких школа које се налазе на приградском подручју а која нема фискултурну салу“, поручио је градоначелник.

aktuelnosti aktuelnosti
aktuelnosti aktuelnosti
aktuelnosti aktuelnosti
aktuelnosti aktuelnosti
aktuelnosti aktuelnosti
aktuelnosti aktuelnosti
aktuelnosti aktuelnosti
aktuelnosti aktuelnosti
js slider

Терзић је захвалио Roma Company на донацији материјала, али и на најављеним донацијама школи „Иво Лола Рибар“ и садњи дрвећа, подсећајући да је предузеће, приликом обележавања двадесет пет година рада, граду Краљеву донирало климе за вртиће Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“. Како је истакао, компанија се труди да кроз свакодневни рад изађе у сусрет свим предузећима и установама којима је помоћ потребна и изразио наду да ће и у будућности сарадња између овог предузећа и града Краљева бити на високом нивоу.

ИЗВОР - САЈТ ГРАДА КРАЉЕВА


Обележен Међународни дан против насиља над старима у Дневном центру за старе на Берановцу.